Monday, 25 November 2013

Gambar Raya

Dah lama nyer tak update blog ..
Rindu pula nak menaip kat sini .. huhuhu
Hari ni saja je nak upload pic.
ok lah nanti ada masa aku update lagi . byeeee (mcm lah de owg nk bace)




If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Saturday, 3 August 2013

Busy Dengan Bisnes .

Hai korang , aku dah lama tak update blog kan?
(sila angguk kepala , lau tak kena ketuk)
Aku sebenarnya dah jadi bos(bak kata kakak akulah)
aku sekarang ni ada buat bisnes .
Aku buat felt craft, alar yang boleh buat keychain,
pin tudung, n macam2 lah ..




Ha , tu lah natang yang aku cakapkan tu ..
Comel kan? kan? kan?(sila cakap yes)
Lumayan gak lah hasilnya, lepas lah
wat belanja. Tak yah dah aku mintak duit kat mak 
n abah dah... huhuhu.. Selain jual kat luar , aku de gak jual online
tapi, just dekat fb n instagram jelah.. Lau korang berminat nak tempah,
Sila layari https://www.facebook.com/feeya.craft n instagram: nanaaryna ..
Ok lah , Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin .. :D

If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Tuesday, 7 May 2013

Mimpi Yang Tak Pasti

Hai korang.. Salam. Nak tau tak , lately ni aku asyik mimpi yang bukan2 jew.. Setiap malam lah, kenapa ea? Aku rasa lately ni tidur aku tak sempurna tanpa mimpi.. Memang mainan tidur, tapi takut gak jadi kenyataan.. Adoi  .. Tak yah lah tau apa yang aku mimpi, penat nak list ,huhu.. Bye


If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Friday, 3 May 2013

Mari Mengaji :)


Nak tau tak apa yang aku rasa sekarang ni?
Dalam aku bosan2 nieh , 
aku macam terfikir baik aku mengaji..
Rasa dah lama sangat tak mengaji.
Aduhh , rindu rasanya..
Tapi , time berkobar nak mengaji tadi Muqqaddam n alQuran
lak tibe2 lupa letak mana ..
Besok akan ku mulai misi mencari nyaaaaaa...huhuhuhuhu..


If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Wednesday, 1 May 2013

Semakin Hari Semakin Bosan :(



Hai korang , dah lama tak menulis blog
(macam ade orang nak baca jer)
maklum lah tak tau ape nak tulis.
Takde yang menarik pun nak di tulis.
So , hari ni saje nak gatal2 tulis
sebabnya terlalu lah bosan...  :(
Nak menangis pun ade nie , hukhuk 
(tolong hempuk kepala aku dengan bantal).



Sebenarnya aku baru balik dari kedah,
stay rumah kak de aku .
Tolong dia buat tali barut , lumayan gak 
lah hasil nya tapi , 3 minggu je 
aku stay sana coz aku tak
berapa nak selesa n tak tahan nak
jauh2 ngan mak , hukhuk winduuuuu :(
(perasan anak manja , manja kayu api ade le)



Bila aku dah balik bidor , rasa macam
adoiii makin hari makin boring ..
Dont know what to do !! (amboii speaking peah)
Tengok tv bosan , al maklum lah
dah nak PRU13 ni , (ku rasa nak hempuk tv to 
dengan bantal). Buka internet every day 
memang dah tak tau lah nak buka ape dah..
Semua membosan kan bagi ku , hukhukhuk  :( 
Kan bagus kalau ada benda yang 
lumayan boleh di buat dengan internet ni ,
akak aku pun suruh cari idea nak wat pe..
BOLEH KORANG TOLONG ??? 






If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Tuesday, 26 March 2013

Post guna fon

Hai semua.. hari ni aku try guna fon pulak setelah sekian lame tak update kat lappy ..(macam de orang je nak bace,huhu)
okey, memang susah giler ..kecik pulak tu , hehe ..bye


If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Saturday, 9 February 2013

Funny Story !

Okey , nak tahu satu cerita lucu tak ?
Huhuhu , meh sini kakak2 cute , abang2 macho ,
adik2 tomey , makcik2 , pakcik2 , atuk2 , opah2 
n everyone. Meh duk depan laptop , dalam blog nana
yang cute mute nieh (naik lif tekan sendiri) :D.




Okey , masa hari rabu minggu lepas(6.02.13)
my mom de plan nak g ipoh,
nak cari kain tuk wat skirt kat kamdar ..
So , lepas meeting2 n da minta izin abah.
We all pun g pagi rabu tuh..
Naik lah kereta my mom yang cute to,
masa sampai kampar , time nak isi minyak ,
kereta to wat hal lak ..
Temperature kereta to naik..
Masing2 da cuak muka, hahha.
N my mom pun kol lah encik popai a.k.a anak angkt
merangkap kawan pada abang2 aku , merangkap 
pomen kereta. . :D
Encik popai to kate , cuba check air n benda yang
berkenaan kak cik check , semua nya okey.
Encik popai kate lagi maybe , kipas aircond dia
tak jalan.Dia cakap lau tak boleh gak nanti dia datang.
Lepas to kak cik pun hidup enjin , 
tiba2 dah okey ..We all pun
continue perjalanan pergi ipoh ..huhuuhu, 
U all know what ? sampai pekan ipoh ,
kereta to wat hal balik, temperature dia naik lagi.
Cuak lagi semuanya... haahhaha.
N kak cik berhenti kat tepi jalan.
Rupa2 nya tempat we all berhenti to ,
depannya betul2 kamdar. .alhamdulilah.
We all pun g shoping dulu , mane
tau dia rehat jap okey balik kereta to.




1 hour later !!
Lepas we all shoping, kereta to okey.
Jalan2 , cari jalan balik..
Tiba2 lak sesat, patah balik. .hahahaha...
Lepas dah jumpa jalan betul nak balik bidornya,
kereta to wat hal lagi ! hahahha.
Tersadai lah we all depan econsave , 
nasib dalam BHP.. Duduk lah we all kat situ
macam minta sedekah sambil
menunggu encik popai n the geng..
Dari pukul 2;30pm sampai lah
pukul 4;00, baru dia sampai..
Ingatkan da repair, elok lah dia 
rupa2 nya camto gak dia. .
My mom call balik encik popai to,
dia cakap lau naik lagi berhenti, kalau dah okey baru jalan..
Haahaha, kelakar betul. .We all sampai rumah pukul
8;00pm.. My mom cakap, dah macam pergi kelantan jer . .hahaha..
Pengalaman aku tak kan dapat lupakan 4ever !   :D

If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Setia Hujung Nyawa-Fiq ft Gjie (lyric)

buat masa nieh , nieh lah lagu favourite aku.
So, jom hayati liriknya sambil berkaroke !!  <3  
Lagu nieh OST setia hujung nyawa yang
kat tv3 tu. Aku tak cakap pun 
dah tentu 1 malaysia dah tau dah. KAN ?
Sweet gile kan cerita tu, i likeeee !! 
  
Aku tak bisa
Menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa
Melupakan salahmu


Resah hati ku 
Maafkan diriku
Melukakan mu
Cinta jangan engkau pergi
Jauh dari diriku lagi
Sesungguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa



Bila tersedar 
Betapa tulus cintamu
Biar apa pun yang menghalangnya
Takkan pernah bisa dari diriku 
Menjaga cintamu 



Tuhan tolonglah aku
Satukan aku dan dirinya selamanya
Cinta ku tetap disini
Tak kan pernah jauh darimuuu !
ENJOY !  :D

If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

Saturday, 2 February 2013

Boring Day ! :(

Hi everyone , lama gila tak tulis entry ni.
Seriously , otak wa kosong cakap sama lu der. 
Hari ni memang hari tuk on9 , tengok tv
 n sleeping beauty tapi , takde lah sampai tak kemas
memang nak kena leter le.
 :D

If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy