Friday, 20 January 2012

Tutorial: Cursor Yang Comel


Kali ni pula, Nana nak buat tutorial macam mane
nak letak Cursor Yang Comel..
Benda ni kacang je..hihihiihi..
Tutorial ni pun Nana dapat dari p.cik goole la..^^
Oke, let's start..


*Mula-mula, korang cari kod cursor yang korang suka..Cari kat siniCursor Comel .
# Cursor yang animated hanya untuk Internet explorer je tau.

* Bile korang dah jumpa mana yang suka, korang copy kod URL dia lepas tuh korang
paste kat dalam kod bawah ni.. 

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: 
absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

# Merah : Code URL cursor yang korang pilih tadi.
# Pink : Link blog korang.

* Lepas tu , Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript

* End korang paste kod atas tadi kat situ k..

* Save end selesai..^^


        Nana harap korang faham dengan tuturiol  Nana ni ek..^^

If Suka Just Like n coment, If Tak I'm Cowy

No comments:

Post a Comment